Image

Logistiek projectmanagement

Projectbegeleiders met logistieke kennis

Logistieke expertise in alle stappen van het bouwproces

Een nieuw distributiecentrum? Een bestaand magazijn verbouwen? Of een warehouse in het buitenland? Ongeacht je wens zul je met heel veel partijen moeten samenwerken. Partijen met uiteenlopende belangen. Hoe zorg je er nu voor dat al deze partijen jouw logistieke belangen juist behartigen?

IDS Consultancy heeft meer dan 15 jaar ervaring met het begeleiden van logistieke bouwprojecten. Vanaf de eerste ideeën zitten we aan tafel. Of het nu de architect, de aannemer, de lokale overheid, de ‘adviseur gevaarlijke stoffen’ of de leverancier van de racking is: wij zijn jouw partner voor logistiek projectmanagement met ervaring en kennis in alle fasen van het project. Van het idee tot de nazorg.

Logistiek projectmanagement uitbesteden?

Vier redenen om het wel te doen

Risico

Image

Helaas brengt ieder project risico’s met zich mee zoals te late oplevering, het niet hebben van vergunningen, geen nutsvoorzieningen of het niet mogen opslaan van gevaarlijke stoffen. Daarom is risicomanagement zo belangrijk. Heb je de ervaring binnen jouw bedrijf om dit te doen?

Kosten

Image

Bouwen of verbouwen is een dure ingreep. En wie kent alle kosten van alle partijen binnen jouw organisatie? Wie weet bijvoorbeeld wat een vierkante meter aan stellingen mag kosten? Hoeveel een gebruiksvergunning kost?

Kennis

Image

Als logistieke projecten niet je core business zijn, dan is de kans groot dat jouw organisatie er niet voldoende op uitgerust is om dergelijke projecten en partijen te kunnen managen.

Resource

Image

Als logistieke projecten niet je core business zijn, dan is de kans groot dat jouw organisatie er niet voldoende op uitgerust is om dergelijke projecten en partijen te kunnen managen.

Onze aanpak van projectmanagement

Pragmatisch & resultaatgericht

Dankzij meer dan 15 jaar ervaring met logistiek projectmanagement in vele Europese landen kunnen we met trots zeggen dat we de bouw van meer dan 600.000 m2 aan opslagruimte hebben gerealiseerd.

Van begin tot eind zijn we betrokken bij jouw wensen: vanaf de eerste schetsen, via de architecten, het aanvragen van vergunningen, het opstellen van budgetten, wet‐ en regelgeving, het selecteren van partners, aankoop van grond, begeleiden van het bouwproces op locatie, van de ingebruikname tot en met de nazorg. In de uitvoering van deze taken werken we vanuit jouw naam.

Soms gebruiken we zelfs een e‐mailadres en visitekaartje met jouw naam erop. Hierdoor accepteren en respecteren andere partijen de besluiten die we namens jou nemen.

Veel van deze taken doen we zelf, maar voor de taken waarin anderen beter zijn, zoals facilitair beheer, werken we samen met partners.

Waarom IDS Consultancy inschakelen?

‘Extra medewerkers’

Voor jouw bedrijf voelt het alsof je gedurende het project enkele extra medewerkers hebt. Medewerkers die ervaring hebben met supply chains en logistiek projectmanagement.

Een breed netwerk

Zoek je een vastgoedbeheerder in Frankrijk? Of een Seveso‐specialist in Polen? Of ben je op zoek naar de prijs van een papierpers voor je return logistics? Tijdens het project heb je alle voordelen van het brede netwerk dat wij opgebouwd hebben.

Ervaring in Europa

Ervaring heeft ons beter gemaakt. Elk land in Europa heeft zijn eigen kenmerken: van de regelgeving over brandveiligheid tot de specifieke kosten van een vierkante meter bouwgrond. Van de benodigde vergunningen voor goederenopslag tot het overdragen van het onderhoud aan een lokale partij. Wij hebben die ervaring in ons DNA.