Image

Inkoop support

Hulp tijdens het inkoopproces

Omdat het niet je dagelijkse werk is

Nieuwe stellingen aankopen, je reachtrucks vervangen of een afvalpersinstallatie aankopen? Zo’n forse investering in logistieke middelen vraagt om meer kennis, aandacht en zorg.

Maar wat nu als je deze niet in huis hebt? Of als je tijdelijk geen capaciteit hebt? Of geen ervaring? In zulke gevallen is begeleiding vóór, tijdens en na de aankoop erg handig. Oftewel: inkoop support. Met meer dan 15 jaar ervaring in het vak kan IDS Consultancy je optimaal helpen als het gaat om inkoopmanagement. Ontdek hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Wat is inkoop support?

Maak je gebruik van inkoop support, dan ontzorgen wij je volledig tijdens het inkoopproces. Wil je bijvoorbeeld stellingen kopen voor de opslag van 50.000 pallets? Zo’n wens kan voor ons een prima startpunt zijn om jouw vraag in kaart te brengen. Denk aan afmetingen, gewichten, manier van intern transport, etc.

Wanneer wij volledig duidelijk hebben wat de wens is, gaan wij op ‘jouw stoel zitten’ en starten we het inkoopproces op. Afhankelijk van de wensen, urgentie en beschikbare tijd, zoeken we de leveranciers (long list) uit waarvan we een selectie (short list) maken, om uiteindelijk de aanbiedingen te beoordelen. Tussentijds houden we jou op de hoogte van de voortgang, maar wanneer je

dat wenst kunnen we je aan het einde bijvoorbeeld drie realistische opties aanbieden. Voors en tegens zetten we voor je op een rij, om uiteindelijk in een gesprek tot een aankoopadvies te komen.

Nadat je een keuze hebt gemaakt, kunnen we je ontzorgen door de onderhandelingen te voeren, de leverings- en installatie-afspraken af te stemmen, de overdracht te formaliseren en de restpunten (als die er zijn) te managen. Onderhoud en nazorg kunnen deel uitmaken van de scope of work. Wij zijn een fullservice partner op het gebied van inkoop en logistiek.

Wanneer kies je voor inkoop support?

Kennis

Soms is specifieke kennis nodig in een aankooptraject. Stel, je wil gevaarlijke stoffen gaan opslaan waarvoor je een foam-blusinstallatie moet laten aanleggen in een nieuwbouwmagazijn. Dat vraagt nogal wat kennis van inkooplogistiek. Heb je die? Voel je je er prettig bij om zo’n traject te doorlopen? Inkoop support kan dan gewenst zijn.

Ervaring

De meeste bedrijven kopen hun logistieke middelen niet heel frequent in. Zo zal de aankoop van stellingen voor 50.000 pallets niet iets zijn wat je ieder jaar doet. Dus, hoe weet je dan of je aan alles gedacht hebt wanneer je gaat onderhandelen? Wat is eigenlijk een reëele prijs per palletlocatie? Welke aanrijbeveiliging dien je ook aan te kopen? Welke wet- en regelgeving speelt eigenlijk een rol? In dit soort aankooptrajecten is ondersteuning vaak erg prettig: iemand die de ervaring heeft met inkoop in de logistiek en je kan ontzorgen.

Capaciteit

En soms ben je gewoon te druk. Bij grote projecten komt er heel veel op je af. Vaak doe je dit soort projecten parallel aan je normale werk. Dan kan het heel prettig zijn om de inkooptaken er niet ook nog bij te hoeven doen. Tijdelijk huur je dan even wat extra capaciteit in voor inkoopmanagement.