Image

Logistiek ontwerp

Logistiek ontwerp

Van idee naar ontwerp

Een hoofd vol ideeën? Over een uitbreiding of nieuwbouw? Misschien al een kavel op het oog of de eerste schetsen al op je bureau liggen? En dan komen er allerlei vragen: Hoeveel docks heb je nodig? Hoeveel vierkante meter opslag is voldoende voor de komende jaren? Hoe ga je je logistieke proces in dit gebouw inrichten?

Zulke vragen kunnen je flink bezighouden, vooral wanneer het beantwoorden van dit soort vragen niet tot je kerntaken behoort. Maar aan wie stel je dit soort vragen? Een architect kan ontwerpen, maar heeft vaak een beperkte kennis van logistieke processen. Een logistiek professional heeft zeker kennis van logistiek, maar waarschijnlijk minder van het ontwerpen van een pand…. Maar gelukkig heeft IDS Consultancy een brede kennis én jarenlange ervaring als het gaat om logistiek ontwerp.

Logistieke professionals met bouwervaring

Ruim 15 jaar ervaring met het bouwen van DC's

Dankzij meer dan 15 jaar ervaring met het bouwen van distributiecentra in Europa, herkennen we de vragen van iedere logistieke ondernemer. Of het nu gaat om het bouwen of efficiënt inrichten van een magazijn, een warehouse of een compleet distributiecentrum: wij bieden je hulp op maat. Enerzijds kijken en luisteren we heel goed naar wat voor jouw bedrijf nu en in de toekomst van belang is, anderzijds hebben we zelf veel kennis, ervaring en een breed netwerk van specialisten (o.a. bouwkundigen en architecten) die we kunnen inzetten.

Image

Een proces met een gebouw eromheen

Onze aanpak

Onze aanpak gaat uit van het proces. Voordat we starten met een logistiek ontwerp, kijken we samen naar je huidige en toekomstige proces. Allerlei vragen spelen een rol, zoals: hoeveel goederen sla je in en hoe vaak? Hoe vervoer je intern je goederen? Hoe sla je je producten op? Welke bewerkende activiteiten verricht je? Hoe pick je je orders? Hoe worden de artikelen verzendklaar gemaakt?

Pas als het proces in kaart is gebracht en we weten hoe je dit proces in de toekomst vorm wilt geven (waarin we uiteraard kunnen adviseren), kijken we naar de uitgangspunten die de input vormen voor een gebouw. Welke temperaturen spelen een rol? Hoeveel vierkante meter is er nodig voor bijvoorbeeld inslag, opslag, uitslag en kantoor? Hoeveel werkplekken en parkeerplaatsen zijn nodig? Hoe ga je om met duurzaamheid?

Deze uitgangspunten, eventueel aangevuld met de mogelijke kavels die je op het oog hebt, vormen de input voor een eerste logistiek ontwerp (of ontwerpen). Een grof ontwerp wordt getoetst aan de interne wensen en aan de mogelijkheid tot het verkrijgen van alle vergunningen. Is daar eenmaal goedkeuring voor, dan werken we het ontwerp fijnmaziger uit.

In dit gehele proces ben je betrokken en ontzorgen we jou. Wij zorgen ervoor dat je voldoende invloed hebt op het ontwerpproces, maar proberen je te ontzien van alle rompslomp (zoals het invullen van aanvragen voor vergunningen bij de lokale overheid). Deze aanpak garandeert een toekomstbestendig pand naar jouw wens en een proces dat jou ontzorgt.