Image

Logistieke optimalisatie

Logistieke verandering begint met procesoptimalisatie

Een goede analyse leidt tot de juiste conclusie

Groeit je productassortiment of je afzetmarkt? Kan jouw magazijn de klantvraag nog maar moeilijk aan? Zou een nieuw magazijn meer kansen bieden en waar moet dat dan komen? Of vraag je je af of je überhaupt wel zélf een magazijn moet blijven behouden?

Groeit je productassortiment of je afzetmarkt? Kan jouw magazijn de klantvraag nog maar moeilijk aan? Zou een nieuw magazijn meer kansen bieden en waar moet dat dan komen? Of vraag je je af of je überhaupt wel zélf een magazijn moet blijven behouden?

 

In de praktijk begint men vaak met de conclusie: “Ons magazijn wordt te klein!”, “We kunnen dit proces net zo goed uitbesteden!” of “Een volledig geautomatiseerd warehouse, dat is de toekomst!”. In werkelijkheid blijken deze eerste uitspraken maar zelden de beste: procesoptimalisatie is een vak.

Wij optimaliseren je logistiek

Processen, locatie & gebouw

Elke logistieke verandering begint met het stellen van vragen. Wanneer je deze vragen zelf niet meer kan beantwoorden, is hulp vaak prettig. Op basis van meer dan 15 jaar ervaring helpt IDS Consultancy haar klanten in de eerste fase van de logistieke verandering. Door het stellen van de juiste vragen, het analyseren van bestaande dat zelf te observeren en de plannen en wensen te bestuderen krijg

je onafhankelijk advies. Advies dat dus past bij jouw unieke situatie, waardoor je zeker weet dat de keuzes die je op logistiek gebied passen bij de wensen en toekomst die je met jouw bedrijf voor ogen hebt. Een greep uit onze logistieke optimalisatiediensten:

Procesoptimalisatie

Image

Wil je jouw logistieke processen verbeteren? Wil je een betere kwaliteit, hogere doorloopsnelheid of lagere kosten bereiken in je huidige proces? Of krijg je de bottleneck niet uit je huidige logistieke proces? Is het überhaupt wel zinvol om deze processen zelf uit te voeren? IDS Consultancy heeft de kennis en ervaring om dit soort vraagstukken professioneel te ondersteunen.

Magazijn (her-)inrichten

Image

Ga je een magazijn (her‐)inrichten? Denk je na over de opslagmethode, material handling of de lay-out van jouw magazijn? Dankzij meer dan 15 jaar ervaring met magazijnoptimalisatie binnen Europa kan IDS Consultancy jou optimaal ondersteunen.

Locatieanalyse

Image

Wil je een netwerkanalyse laten uitvoeren voor een nieuwe locatie in een bestaand netwerk? Of heb je een plot voor een warehouselocatie op het oog en wil je dat verder laten onderzoeken? Misschien wil je zelfs twee magazijnen samenvoegen? IDS Consultancy heeft jarenlange ervaring met het onderzoeken van alle noodzakelijke logistieke aspecten bij locatievraagstukken.

Benchmarking

Image

Denk je na over een nieuw magazijn of magazijninrichting en vraag je je af wat dat gaat kosten? Maar nog belangrijker: wil je weten wat de kwalitatieve aspecten zijn die je gaat vergelijken en hoe je deze onderling kunt vergelijken? IDS Consultancy heeft door de jaren heen veel kennis en een breed netwerk opgebouwd en kan je daardoor optimaal adviseren.

Wat is er uniek aan onze aanpak?

Ervaring in Europa

Dankzij meer dan 15 jaar ervaring in Europa hebben we een brede kijk op de logistiek. Vaak is die kijk net wat breder dan de kijk van onze klanten. Logisch ook: logistieke optimalisatie is ons vak!

Pragmatische aanpak

Heb je zelf niet de resources, tijd of kennis in huis: wij maken jouw omgeving snel tot de onze. Niet om een rapport te creëren, maar op weg naar verandering die jou helpt.

Marktkennis

Welke partijen heb je nodig bij jouw logistieke project? Wij kennen ze. Onze kennis van de markt stelt ons in staat om te benchmarken en om met de juiste partijen samen te werken.